KDO SMO

Nekaj o nas

turisti-1997
Prvi turisti 1997

Turistično društvo Štore obstaja že stoletja, le krajani tega vedeli nismo. Pisalo se je leto 1996, nastala je nova občina – občina Štore, z njo pa tudi novo društvo. Ustanovljeno je bilo z namenom, da pospeši razvoj turistične dejavnosti in olepša sicer bolj ali manj bledo podobo kraja ter razgiba društveno delovanje v relativno zaspanem kraju.

Do ustanovitve lastne občine je imelo okrilje nad krajem Turistično društvo Celje, ki pa je pozabilo na okolico. Ustanovni člani smo verjeli, da se tudi na industrijskem področju najde marsikaj zanimivega in lepega za ljubitelje narave in v društvu smo želeli te zanimivosti pokazati turistom.

Najprej smo se lotili Pohoda po turistični poti Občine Štore z namenom pohodnikom pokazati vse etnografske, zgodovinske, naravne in druge zanimivosti v občini. Za občane smo organizirali tradicionalno kresovanje, pustno rajanje, božičkovanje, Almine dneve na Svetini – srečanje svetovnih popotnikov in druge prireditve, poskrbeli pa smo tudi za lepši izgled kraja.

 

Danes

Sedaj, poleg vsega tega, prirejamo tudi druge prireditve, organiziramo vodene izlete po naši okolici, odpiramo tematske poti.

Aktivno sodelujemo z drugimi sorodnimi društvi, v Štorah pa z osnovno šolo, vrtcem in ostalimi društvi v kraju.

Turistično društvo Štore so ljudje enakih misli, enakih želja in enake ljubezni – do domačega kraja.

Jutri

V okviru našega društva deluje študijska skupina, ki predvsem skrbi za izobraževanje članov, daje pobude in s strokovnim pristopom usmerja naše delovanje. Naše delavnice so namenjene predvsem najmlajšim. Vsaka delavnica ponuja edinstveno izkušnjo, saj se osredotoča na različne teme, kot so likovno ustvarjanje, ročna dela, glasba, gledališče in še več. Strokovno vodstvo zagotavlja, da otroci ne le ustvarjajo, ampak se tudi učijo novih veščin in spoznavajo različne umetniške izraze.

Scroll to Top