Pohodi in gorski tek

cevlji

Pohodi, krepijo dušo in telo, utrujajo samo noge...

V srcu slikovite pokrajine, obdane z zelenimi gozdovi in neokrnjenimi travniki, Turistično društvo Štore uspešno združuje ljubitelje narave in pohodništva. Njihovi tradicionalni pohodi predstavljajo priložnost za odkrivanje skritih naravnih biserov, druženje in skrb za okolje.

Pohodi, organizirani v okvirudruštva, potekajo po raznolikih poteh, ki vodijo skozi čudovite gozdne steze, ob rekih ter mimo idiličnih razglednih točk. Udeleženci imajo priložnost odkrivati lepote narave, ki jih pogosto spregledamo v hitrem tempu vsakdanjega življenja. Od barvitih cvetlic, ki krasijo poti, do čistih gorskih zračnih sapic, vsak korak pomeni sprostitev in povezovanje z naravo. A pohodi Turističnega društva Štore so več kot le sprehod skozi gozdove. So priložnost za druženje in povezovanje ljudi iz različnih skupnosti. Udeleženci delijo svoje izkušnje, se smejijo ob skupnih doživetjih in ustvarjajo trajne spomine. Skupinsko pohodništvo krepi družbene vezi, spodbuja solidarnost in ustvarja prijetno skupnostno ozračje.

V ospredju vsakega pohoda pa je tudi skrb za okolje. Turistično društvo Štore si prizadeva ozaveščati udeležence o pomembnosti ohranjanja narave ter odgovornega ravnanja v naravnem okolju. Pohodi so priložnost za promocijo trajnostnega turizma, kjer se spoštuje naravne habitate in ohranja čistost okolja. S skupnimi močmi skrbimo za to, da bodo lepote, ki jih odkrivamo med pohodi, ostale nedotaknjene tudi za prihodnje generacije.

Čemažev pohod

V majhnem, a gostoljubnem kraju Štore se vsako leto odvija posebno doživetje za ljubitelje narave in tradicionalne kulinarike - nabiranje čemaža v organizaciji Turističnega Društva Štore.

Pohod po obronkih občine Štore

Pohod po obronkih te čarobne občine je doživetje, ki združuje fizično aktivnost, raziskovanje narave ter spoznavanje zgodovine in tradicije tega področja.

Gorski tek na Svetino

Gorski teki običajno potekajo po zahtevnih terenih, kot so gozdne poti, hribi ali gore, in privabljajo tekače ljubitelje izzivov in narave.

Pohod 23000 korakov

Etnološko-naravoslovna krožna pot okoli Svetine nas vodi po gozdnih poteh, cestah in travnikih. Na poti se seznanjamo z zgodovino Svetine in njenih zaselkov ter z etnološkimi posebnostmi, preko katerih lahko začutimo utrip življenja v preteklosti in danes.

25. pohod
25. pohod po turistični poti občine štore
Pa smo šli … “Sončni...
Preberite več
Cemazev travnik
Čemažev pohod 2024
Nabiranje čemaža...
Preberite več
zmagovalci
5. Tek na Svetino postregel z novim absolutnim rekordom
Turistično društvo...
Preberite več
pohod po obronkih
Turistični pohod po obronkih občine Štore
Preberite več
Scroll to Top