Risanje lampionov

Zadnja dva vikenda smo ustvarjali – risali smo lampione, ki bodo popestrili praznični december v Štorah. Nastalo je dvajset umetnin. 

Ustvarjalnost na platnu – dobesedno

Otroci so bili opremljeni s kosi blaga in barvami ter so se poglobili v svet domišljije. Na belem platnu  so ustvarjali različne božične motiv iz svoje domišlije. Starši so opazovali, kako se otroške risbe razvijajo in izražajo edinstvenost vsakega malčka, sami pa dodajali svoje ideje…

Od platna do lampiona

Ko so bile risbe končane, so se otroci skupaj s starši lotili naslednjega koraka – izdelave lampiona. Z risbami na blagu so oblikovali ovoj za edinstven viseči predmet – lampion. Vsak otrok je bil odgovoren za svoj kos, medtem ko so starši nudili pomoč pri varni izdelavi lampiona.

Skupinsko delo in družinsko povezovanje

Delavnica je poudarila pomen skupinskega dela in družinskega povezovanja. Otroci so se učili sodelovanja, medsebojnega spoštovanja ter izražanja svojih idej in čustev skozi umetnost. Starši so se veselili skupnega ustvarjanja z otroki in spodbujali njihovo kreativnost.

Magična razstava doma narejenih lampionov

Otroci vam bodo pričarali svojo domišljijo 17. decembra, ko bodo njihove umetnine prvič zasijale v temi…

Zaključek

Ustvarjalna delavnica, kjer so otroci risali na blago in izdelovali lampione skupaj s starši, ni le umetniško doživetje, temveč tudi priložnost za gradnjo trajnih vezi med družinskimi člani. Dogodek je poudaril pomen kreativnosti, sodelovanja in skupinskega ustvarjanja v vzdušju ljubezni in domišljije.

Sorodne novice

obnavljanje kocije
Obnavljanje božične kočije
pustovanje 2024
Pustovanje 2024
pustovanje 2024
Vabilo na pustovanje za otroke 2024
lampioni prizig
Dragi prijatelji,
5dan
Božiček prihaja - peti dan
4dan
Božiček prihaja - četrti dan
Bozicek prihaja 4dan
Božiček prihaja - tretji dan
1 2 3 4
Scroll to Top